Sakala ringkond asutati 27. novembril 1927.a. ja taasasutati 8. juunil 1995.a.
Ringkonda kuulub 82 tegevliiget, 3 auliiget ja 1 toetajaliige.

04 detsember 2009

See on meie organisatsioon!

Novembri viimasel nädalavahetusel oli Naiskodukaitse Sakala ringkonna tegevliikmetel taas põhjust maleva staapi tulla.

Eelkõige uutele liikmetele mõeldud baasväljaõppe organisatsiooniõpetuse mooduli abil saab algteadmised riigikaitse põhimõtetest, kaitseliidu ja naiskodukaitse organisatsioonide ajaloost, olemusest ja struktuurist, vormikandmisest, liikmeskonnast ja erialarühmadest.

Õppe eesmärk on anda uutele liikmetele teadmisi Naiskodukaitse tegevuse aluseks olevatest väärtustest ja dokumentidest ning tegevuse korraldamisest nii kohalikul kui üleriigilisel tasemel.

Päevakava oli tihedalt loengutega täidetud. Kursusel osalejatele jäi kindlasti meelde Vika Ziedsi läbi viidud särtsakas riviõpe, Ene Sügava ajalooliste filmiklippidega rikastatud loeng ning Malle Lohki liikmeskonda tutvustav ettekanne. Huvitavalt ja kaasakutsuvalt rääkisid erialagruppide tööst: Lembe Lahtmaa (propaganda), Tiina Ott (staabiassistent), Tiina Türk (Kodutütred ja meditsiin) ja Vika Zieds (toitlustamine).

Kuulajaid oli seekord kahjuks küll vähe, kas põhjustas seda haiguste suur levik või jäeti tulemata muudel põhjustel, on keeruline öelda. Kuid kõik, kes kohale tulid, said kindlasti vajalikke teadmisi ja hoiakuid Naiskodukaitse organisatsiooni liikmena. Siinjuures suur tänu kõigile esinejatele, eriliselt kursuse ülem Vika Ziedsile, kes oli võtnud enda peale suure osa tundidest läbiviimise.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar