Sakala ringkond asutati 27. novembril 1927.a. ja taasasutati 8. juunil 1995.a.
Ringkonda kuulub 82 tegevliiget, 3 auliiget ja 1 toetajaliige.

17 jaanuar 2011

Naiskodukaitsjad tahavad erialagrupid tööle saada


Samal ajal kui mõned naiskodukaitsjad Utria Dessandil raskustega võitlesid, kogunesid Lõuna piirkondade erialagruppide esindajad Otepää lähistele õppepäevale arutlemaks erialagruppide tegevuse üle. Kohale oli tulnud 30 naiskodukaitsjat Põlva, Tartu, Sakala, Valga ja Võru ringkonnast.

8. jaanuari kokkusaamise eesmärgiks oli saada erialagrupid paremini tööle ning seda just kogemuste ning ideede vahetamise kaudu.
Jagunesime üsna päeva alguses töörühmadesse vastavalt erialagruppidesse kuulumisele. Nii moodustusid õppepäeval side ja staap, kultuuri, toitlustuse, spordi, avalike suhete, meditsiini ja formeerimise rühmad.
Kõigepealt koostasime enda rühma aastaplaani ja tutvustasime seda kohalolijatele. Teise ülesandena pidime värbama ringkonna naiskodukaitsjat enda erialarühma. Enamasti tutvustasid rühmad tegevust kas siis uuele tegevliikmele või liikmele, kes on Naiskodukaitse tegevusest eemale jäänud. Jõudsime avalike suhete rühmaga arusaamisele, et mõistlik oleks leida igale tegevliikmele tema jaoks selles rühmas sobiv tegevus. Seejuures saab lähtuda eelkõige isikuomadustest. Nii sujub koostöö ja ka rühma tegevus kõige tulemuslikumalt. Erialagrupi tutvustuse esitlustes ja liikmeid värvates kasutati muidugi fantaasiat ja loovust ning see tekitas rohkelt elevust. Viimaseks grupitööks oli aasta eesmärkide püstitamine.

Seekord saime haritud just läbi rühmatööde. Loodetavasti on õppepäeval arutatu edaspidi abiks aastaplaani koostamisel ja rühma eesmärkide seadmisel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar