Sakala ringkond asutati 27. novembril 1927.a. ja taasasutati 8. juunil 1995.a.
Ringkonda kuulub 82 tegevliiget, 3 auliiget ja 1 toetajaliige.

31 mai 2010

Eile, 30 mail 2010.a. lõpetas II laskur-sanitaride kursus

Lõppes viie nädalavahetuste pikkune II laskur-sanitaride erialakursuse Järva Malevas. Sellel nädalavahetusel sai Kaitseliidu Järva Malev juurde 16, Naiskodukaitse Järva ringkond 1 ja Naiskodukaitse Sakala ringkond 2 uut laskur-sanitaride kvalifikatsiooniga meedikut.

Kursuse eesmärgiks on õpetada kursuslastele erialaseid teadmisi ja oskusi tasemel, mis võimaldab neil täita laskur-sanitari ülesandeid nii iseseisvalt kui ka allüksuse koosseisus. Kokku läbiti erialane väljaõpe 121 tunni ulatuses.

Kursuse on mõeldud laskur-sanitari kvalifikatsiooniga kaitseliitlaset ettevalmistamiseks maleva allüksustele. Kursuse lõpetanut on võimalik rakendada jao või muu samavõrdse tasemega allüksuse laskur-sanitari ülesannetes ja ka abikoolitajana meditsiinialases väljaõppes.

Viie nädala jooksul omandasid kursusel osalevad kaitseliitlased teadmisi ja oskusi inimorganismi ehitusest, mis võimaldab laskur-sanitaril teadlikult ja mõtestatult täita oma teenistusülesandeid; inimese tervisehäiretepuhuseid esmaabivõtteid; kaitseväe meditsiiniteenistuse käsutuses olevate laskur-sanitari taseme instrumentide ja medikamentide teadlikku ja oskuslikku kasutamist; sõjaväemeditsiini- ja välihügieenialaseid oskusi ning teadmisi tasemel, mis võimaldab täita laskur-sanitari ametiülesandeid iseseisvalt ja välitingimustes. Kursuse käigus tutvustati kursuslastele ka Kirde Kaitseringkonna meditsiiniteenistust ja selle töö korraldust.

Kursuse edukale läbiviimisele aitsid kaasa lisaks Järva maleva instruktoritele ka koolitajad väljaspoolt Kaitseliidu malevat – Eesti kaitseväest ja Kaitseressursside Ametist.

Algallikas: Järvamaa Infoportaal
srs Urmas Piigert
KL Järva Maleva noorteinstruktor
Kursuse vanem

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar