Sakala ringkond asutati 27. novembril 1927.a. ja taasasutati 8. juunil 1995.a.
Ringkonda kuulub 82 tegevliiget, 3 auliiget ja 1 toetajaliige.

07 veebruar 2010

Simo-Karli elu lugu ehk peaasi on pea asi

Eellugu

Uus Vana Teater on viis aastat põhjalikult uurinud traumade ennetamise problemaatikat. Teatri juht Vahur-Paul Põldma on läbinud erinevaid esmaabikursusi ning sellest inspireeritult kirjutanud näidendi
„Simo-Karli elu lugu ehk peaasi on pea asi". Sama näidend, Peeter Volkonski lavastuses, on nüüd jõudnud Uus Vana Teatri mängukavva ja teater on valmis seda esitama üle kogu Eesti.

Sisu - Näidend on kokku pandud lihtsatest ja igapäevastest õnnetuslugudest ning neid illustreerivast foto- ja videomaterjalist. Peategelane Simo-Karl on vaatamata noorele eale kas oma nahal tundnud või pealt näinud erineva raskusastmega õnnetusjuhtumeid: põletamine keeva rasvaga, hooga okastraati kukkumine, luumurrud, koolikaklused, auto ja jalgrataste kokkupõrge, granaadiplahvatus, põlevast suitsukonist alguse saanud tulekahju ning kõige lähedasema inimese surm tema enda käte vahel. Kõiki neid lugusid jutustabki ta just noortele mõistetavas keeles.

Taust - Eestis on esmaabiga palju probleeme. Mitteoskamine ei alga isegi niivõrd spetsiifiliste asjadega, nagu südamemassaaži tegemine, haavade sidumine või kaelalahase paigaldamine, vaid juba kõige elementaarsemast ehk miks, millal ja kuidas kiirabi üleüldse välja kutsuda ja juhtunust adekvaatne ülevaade anda. Sageli jäävad sellega hätta isegi täiskasvanud.

Etendus kestab 1 tund ja 30 minutit, sellele järgneb arutelu. Vajadusel lisandub vaheaeg. Soovitavalt 16. eluaastast. Esialgu mängitakse etendust põhiliselt Eesti Tervishoiu Muuseumis (Lai 30, Tallinn) ja Tallinna koolides.

Ekspert meile kõigile tuttav Andrus Lehtmets (9 parameediku ametit)

Vaata täpsemalt ... ehk läheme koos vaatama?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar