Sakala ringkond asutati 27. novembril 1927.a. ja taasasutati 8. juunil 1995.a.
Ringkonda kuulub 82 tegevliiget, 3 auliiget ja 1 toetajaliige.

18 veebruar 2010

Huvitav nädalavahetus Alul


Eelmisel nädalavahetusel 12-14 veebruar, toimus Kaitseliidu Koolis Alul huvitav koolitus. Nimelt Naiskodukaitse organisatsiooniõpetuse instruktorite täiendkoolitus. Organisatsiooniõpetus hõlmab teadmisi meie organisatsiooni aluste, ülesannete, ideoloogia ja tegevuse kohta. Ühesõnaga kõik see, mida iga tegevliige peaks une pealt teadma!
Seekordsetes õppetundides kasutasime aktiivõppe meetodeid, samuti õppisime neid juurde: lumepall, akadeemiline väitlus, plakatmeetod, aaretejaht, ajurünnak.

Kõige rohkem elevust tekitas õppemeetod pressikonverents. See seisneb selles, et tundi läbiviiv instruktor(id) püstitab teema. Kursuslased on ajakirjanikud ja esitavad küsimusi. Meie pressikonverentsi teema oli NKK erialad ja instruktorid olid NKK keskjuhatuse liikmed. Peale pressikonverentsi kirjutasime igaüks artikli, millest toimetasime vahva ajalehe.

Kaitseliidu Kool pakub kõigile naiskodukaitsjatele erinevaid täiendõppe võimalusi. Kunagi ütles üks mu kursusekaaslane tabavalt, et siin oled kui inkubaatoris ja muu maailm jääb kaugele eemale. Kursuslased on varustatud nii prii ülalpidamisega (imekaunis Alu mõisas) kui ka prii toiduga (kõrvalasuvas sööklas). Peale selle on huvitav teiste ringkondade liikmetega tutvumine ja kogemuste vahetamine.
Meie kursusest kirjutas ülevaate kursuseülem Nele
Postitas: Ene

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar